CÉGÜNK TRÉNING FILOZÓFIÁJA


Az Authentic Consulting munkatársainak meggyozodése, hogy a sikeres tanulásnak három elengedhetetlen összetevoje van.

-A tanulási vágy, és az ebbol fakadó elkötelezodés
-Az élményszeruség
-Az elért eredmények tudatosítása

Ezért igyekszünk tréningjeink programját ennek figyelembevételével felépíteni.

 

1. A TANULÁSI VÁGY, ÉS AZ ELKÖTELEZŐDÉS

Tréningjeink nem a konkrét tanulási folyamattal kezdődnek. Fontosnak tartjuk, hogy a lehetséges résztvevőkkel már korábban megismerkedjünk, és mindazt megtudjuk egymásról, a tervezett közös tevékenységről, ami fontos lehet egy valódi, személyes elköteleződéshez.

Az elokészítő munka során olyan fogalmi, gondolati és érzelmi háttér kialakítására törekszünk, amelynek célja a belső motiváció megteremtése.2. AZ ÉLMÉNYSZERŰSÉG

Élményszeruség alatt azt értjük, hogy a résztvevők tapasztalati úton szereznek ismereteket, melyek a folyamat során elmélyülnek.

A nehézségekkel, és persze a sikerekkel együtt járó örömöket is belülről élik át.

Belső késztetéseik lendítik át őket a holtpontokon, és a fájdalmas élményeket legalább olyan értékesnek tekintik, legalább annyira ragaszkodnak hozzájuk, mint az örömeikhez, mert ezeknek az élményeknek a sorozata vezeti el őket céljaikhoz.3. AZ ELÉRT EREDMÉNYEK TUDATOSÍTÁSA

Minden tanulási folyamatnak vannak fontos állomásai, ahol alkalom nyílik visszatekinteni a megtett útra, mód kínálkozik kipróbálni az elért eredményeket.

Köztudott ugyanakkor, hogy milyen csalókák ezek az eredmény-értékelések.

Vannak dolgok, amikre élesen emlékszünk, alkalmazni is tudjuk a folyamatban, vagy annak végeztével, s aztán hamarosan elfelejtjük, s vannak ugyanakkor olyanok, amik csak jóval késobb bukkannak fel alkalmazható ismeret, készség formájában, hogy aztán tartósan a miénk is maradjon. Ennek ellenére fontos részét képezik a tréningjeinknek a visszacsatolások.

A tréning ideje alatt folyamatosan, és több körben teremtünk erre lehetőséget, azt követően pedig többféle formában (egyéni élménymegosztás, segítő-csoport, utánkövető tréning stb.) kínálunk erre lehetőséget.

Ezeket a gondolatokat az alábbi ábrán szemléltetett struktúrában kívánjuk bemutatni.